Beerpong Spelregels

Beerpong Spelregels

Wat je nodig hebt om te spelen:

  • 20 Red Cups
  • 1 Beerpongtafel of beerpong luchtbed
  • 2 beerpongballen
  • 4 spelers ( 2 tegen 2 )
  • Bier

De start van het beerpong spel

2 tegen 2

Opstelling voor een standaard bierpongspel:
BeerPong Setup

Meestal wordt Beer Pong gespeeld met 2 teams van 2, maar je kunt zoveel mensen in een team hebben als je wilt. Gewoon om de beurt gooien!

Bier in de red cups

Schik de rec cups: Over het algemeen 10 in een piramide-achtige formatie aan de kant van uw team van een standaard 8-voet tafel. Vul elk kopje met de gewenste hoeveelheid bier. Meestal worden 2 bierblikjes gebruikt om 10 kopjes te vullen. Herhaal deze opstelling voor het andere team.

Start met Beerpong

Beslis welk team als eerste gaat: Om dit te bepalen, laat één speler van elk team de bal schieten terwijl hij tijdens het schot oogcontact houdt met zijn tegenstander. Als beide spelers missen of beide spelers het halen, gooien hun partners als volgende. Dit gaat door totdat een persoon het haalt en zijn tegenstander niet. Zodra het startende team is bepaald, kan het spel beginnen.

De start van het beerpong spel

Beerpong-gameplay:

Het team dat als eerste gaat, heeft beide pingpongballen. Elke persoon van een team probeert om de beurt een pingpongbal in de solobekers van de tegenstander te gooien. Wanneer een bal is gezonken, moet dat team de beker uit de piramide verwijderen, het bier drinken en de beker opzij zetten. De bal mag stuiteren, of hij kan direct in de beker gaan, maar lees hieronder voor details over de huisregels. Het spel gaat door totdat een team geen bekers meer heeft. Het team met de overgebleven bekers wint het spel.

Huisregels voor Beer Pong:

Er zijn veel verschillende regels die kunnen worden toegevoegd aan je spel Beer Pong. Je zult meer dan waarschijnlijk elke keer dat je speelt een nieuwe regel leren. Hier zijn enkele regels die je moet kennen, zodat je er niet uitziet als een totale Beer Pong-newbie op je volgende huisfeest.

Ellebogen:

Ellebogen is meestal een onuitgesproken regel … totdat iemand het breekt. Bij het schieten moeten je ellebogen achter de rand van de tafel blijven. Dit betekent dat je niet zo ver als je kunt over de tafel reikt om te proberen je bal te laten zinken. Als deze regel wordt overtreden, telt het schot niet.

De start van het beerpong spel

Red Cups opnieuw hervormen

Tijdens het spel kan elk team een ​​herformatie van de bekers van het andere team aanvragen. Elk team mag dit twee keer per spel doen aan het begin van hun beurt. U kunt geen herformatie vragen tijdens “rollbacks” of tijdens een “inwisselronde”.

Bounce Shots & Swatting:

Als je bal de tafel raakt voordat hij in een beker gaat, worden er 2 bekers verwijderd. De beker die je zonk, en nog een beker naar keuze van de verdediger. Als er nog maar 2 kopjes over zijn, zal de bounce shot alleen de 1 beker verwijderen. Als een bounce shot wordt gegooid, kan het verdedigende team de bal wegslaan voordat de bal een beker raakt. Swatten is alleen toegestaan ​​bij een bounce shot. Als een speler op een niet-bounce schot slaat, krijgt het andere team beide ballen terug en schiet opnieuw.

Vingeren & Blazen:

(ja, je leest het goed)
Als een bal wordt gegooid en in de beker ronddraait, kunnen de verdedigers proberen de bal met één vinger eruit te tikken. In plaats van de bal eruit te vingeren, kun je proberen in de beker te blazen om de bal eruit te krijgen. Als de bal eenmaal in het bier is gesetteld, is vingeren en blazen niet toegestaan.

De start van het beerpong spel

Explosie:

Explosie is wanneer beide partners hun bal in dezelfde beker laten zinken. Alle bekers die de beker raken die is gezonken, worden ook verwijderd. Een variatie op deze regel is dat er slechts 3 bekers worden verwijderd (de beker die is gezonken en 2 extra bekers gekozen door de verdedigers).

Terugdraaien:

Als je schiet, mist en de bal rolt terug naar je op de tafel, mag je de bal pakken en opnieuw schieten. Deze re-shot MOET een trickshot zijn. Gooi de bal met je niet-dominante hand, achter de rug, geblinddoekt, van de muur, blaas hem uit je mond… Wees creatief!

Doodsbeker:

Als een speler van het andere team nog steeds zijn bier van een vorige ronde drinkt, kun je proberen de bal in zijn beker te gooien. Ze moeten de beker vasthouden om dit schot te laten tellen. Als je succesvol bent, wint jouw team automatisch het spel Beer Pong en moet het andere team al het bier dat nog op tafel staat opdrinken.

Eind van het Beerpong spel

Redemption shot

Nadat de laatste beker is geraakt, krijgt elke speler van het verliezende team redemption shot. Dit is hun kans om in het spel te blijven. Elke partner krijgt één kans om te proberen een kopje te laten zinken. Als ze missen, is het game over. Als een beker is gezonken tijdens het inwisselen, komt hun laatste beker weer in het spel en gaat het spel verder. Elk team krijgt slechts één verzilveringsronde.

Beerpong-koning & Beerpong-koningin

review pongmaster

Wat een cool spel, met grappige regels. We spelen het elke zomervakantie met vrienden.

B. Rondstra

review beerpong spelregels

Beerpong lekker thuis in het zwembad, super leuk met vriendinnen en het bier.

R. Slot

Schuiven naar boven